Logo


Pelastettuja hevosia laitumella
Etusivu          Näin Hill View Farm toimii          Kummieläimet          More in English

Aaseja

Aasit


Tiilitehtaiden raadannasta pelastetut

Hill View Farmilla on viitisen kymmentä aasia viettämässä eläkepäiviään. Ne ovat tehneet rankan työuran rakennustyömailla kantaen tiiliä ja hiekkaa alueilla, joilla ei ole kunnon teitä. Aaseja käyetään myös kuljettamaan jokiuomista kaivettua hiekkaa, jota myydään rakennustyömaille. Usein aasien kuormat ovat erittäin painavia, ja valjaiden laatu on heikko. Seurauksena on paljon hankalia haavoja ja hiertymiä, joita ei useinkaan hoideta asianmukaisesti. Aaseja omistavat ihmiset myös yleisesti uskovat haitallisiin perinnehoitomenetelmiin, kuten polttorautaan ja sierainten aukiviiltämiseen.

IPAN on järjestänyt katuklinikoita alueilla, joilla on paljon työaaseja. Klinikoilla hoidetaan loukkaantuneita aaseja, opastetaan aasien omistajia haavojen hoidossa ja kerrotaan, miksi aasit on tärkeää rokottaa jäykkäkouristusta vastaan.

Hill View Farmin aaseista osa on otettu huostaan huonoista oloista, osa on löydetty loukkaantuneina teiden varsilta. Nyt eläkkeellä niiden ainoa tehtävä on laiduntaa – sekä tietysti kerjätä porkkananpalasia rapsuttajiltaan.


Yhteystiedot