Logo


Pelastettuja hevosia laitumella
Etusivu          Näin Hill View Farm toimii          Kummieläimet          More in English

Rajah

Rajah


Tanssivasta hevosesta terapiahevoseksi

Intiassa rikkaat haluavat usein häihinsä ns. tanssivia hevosia. Hevosten kouluttaminen tanssimaan tapahtuu piiskaamalla hevosia, kunnes kaksi hevosta nousee takajaloilleen vastatusten. Häissä hevosten etujalkoihin sidotaan kelloja ja kulkusia. Kun hevoset sitten pakotetaan takajaloilleen, kuluset kilisevät etujaloissa. Tanssivat hevoset ovat erityisen yleisiä Pohjois-Intian rikkaiden häissä. Pelkästään Delhissä tanssivia hevosia arvioidaan olevan 2000.

Rajah oli ennen tanssiva ori. Sen ura päättyi, kun Rajahia kuljettanut kuorma-auto joutui auto-onnettomuuteen ja Rajah putosi lavalta. Rajah loukkasi selkänsä pahasti eikä pystynyt kävelemään moneen viikkoon. Sitä hoidettiin Animal Rahat -järjestön tiloissa Maharasthran osavaltiossa, kunnes se lopulta sai pysyvän kodin Hill View Farmilla.

Kun Rajah laukkaa halki laitumien ystäviensä kanssa, ei voisi kuvitellakaan että sillä on ikinä mitään selkäongelmaa ollutkaan. Rajah rakastaa myös harjaamista ja kaikenlaista ihmisten kanssa seurustelua. Rajah on todella kiltti ja seuraa 5-vuotiasta Saara Otteria riimunnarun päässä kuin koira. Rajahia käyetään isompien erityislasten terapiaratsuna.


Yhteystiedot