IPAN:n logo
India Project for
Animals and Nature

Pelastettuja hevosia laitumella
Etusivu          Näin IPAN toimii          Kummieläimet          Rabiesrokotukset          IPAN in English     

Raksha

Raksha


Hylätyn laukkaratsun uusi elämä

Laukkahevosten kohtalo Intiassa on kurja. Kun ura kilpahevosena laukkaradoilla on ohi, suurin osa laukkaratsuista myydään halpaan hintaan turistien talutusratsastukseen suosittuihin turistikaupunkeihin. Laukkaratsujen uudet omistajat, jotka saavat elantonsa turistiratsastuksesta, eivät omista tallirakennuksia eivätkä laidunmaata. Siksi hevoset joutuvat yöpymään ja elämään katujen varsilla, etsien ruokaa roskiksista. Liikenteen keskellä eläminen vaarantaa hevoset onnettomuuksille. Roskiksista ruokaa etsiessään hevoset nielevät myös muovijätettä. Se aiheuttaa pahoja, usein kuolemaan johtavia ähkyjä muovin tukkiessa suolen.

Rakshan tarina on juuri tämä. Kun orin ura laukkaradalla oli ohi, se ruunattiin ja myytiin talutusratsuksi Ootyn kaupunkiin. Seurasi vuosi rankkaa elämää teiden varsilla, ilman tietoakaan entisestä hyvästä huolenpidosta ja ruoasta, josta se oli saanut nauttia kilpatallilla eläessään. Raksha menetti lihaskuntonsa, ja sen kinnernivelen vaurioitui pysyvästi.

Raksha on luonteeltaan lempeä ja on mukautunut hyvin elämäänsä Hill View Farmilla muiden hevosten ja ponien kanssa. Se nauttii huomioista ja harjaamisesta. Ja tietysti porkkanoista.


Yhteystiedot