Logo


Pelastettuja hevosia laitumella
Etusivu          Näin Hill View Farm toimii          Kummieläimet          More in English
Ilona Airikkala-Otter ja tyttäret klinikan edessä
Ilona Airikkala-Otter ja tyttäret Emma ja Saara Hill View Farmin klinikan edessä.


Pelastettuja koiria
Loukkaantuneina löydetyt kulkukoirat ja muut hoidokit saavat
Hill View Farmilla uuden elämän.


Pojat harjaamassa Rakshaa
Tämä Raksha-niminen hevonen on yksi Hill View Farmin pelastamista kaltoinkohdelluista entisistä laukkaratsuista. Lähikylien köyhien perheiden pojat pääsevät osallistumaan eläinten hoitotyöhön, mikä on antanut monien elämälle uuden suunnan.Loukkaantunut norsu     Eläinambulanssi
Yllä vasemmalla: Yksi harvinaisemmista potilaista oli norsu, jonka kärsänpää oli katkennut, luultavasti salametsästäjien ansaan. Nigel Otter ja paikallinen eläinlääkäri löysivät sen lähellä kuolemaa, haavat pahoin tulehtuneina. Ruokinnan ja lääkityksen avulla se kuntoutui ja palasi luonnonvaraiseen elämään.
Yllä oikealla: Eläinambulanssi valmiina lähtöön.
Hill View Farm on Intiassa toimiva kodittomien ja loukkaantuneiden eläinten hoitola. Sen takana on rekisteröity hyväntekeväisyysjärjestö IPAN (India Project for Animals and Nature).

Hill View Farmin toimintaa johtavat suomalainen eläinlääkäri Ilona Airikkala-Otter ja hänen miehensä, intialainen eläinsuojeluvalvoja Nigel Otter.

Lue lisää Ilonan blogista tai englanninkielisiltä Hill View Farmin sivuilta.

Hill View Farm pelastaa

Hill View Farm sijaitsee Mavanallan kylassa Tamil Nadun osavaltiossa Intian eteläosassa. Se tarjoaa turvapaikan ja hoidon vuosittain sadoille eläimille.

Tavallisimpia ovat liikenneonnettomuuksissa loukkaantuneet kulkukoirat, pahoinpidellyt hevoset ja loppuun ajetut aasit. Ajoittain hoidossa on muitakin eläimiä, kissoista apinoihin.

Hoidon ja kuntoutuksen jälkeen osalle eläimistä löydetään uudet, vastuuntuntoiset kodit. Vakavimmin vammautuneista monet jäävät pysyvästi hoitoon.

Työ tehdään pitälti lahjoitusvaroin. Sinäkin voit auttaa ryhtymällä pienellä kuukausisummalla kummiksi pelastetulle koiralle tai hevoselle.

Hill View Farm auttaa lapsia ja nuoria

Olennainen osa Hill View Farmin elämää ja filosofiaa on yhteys lähiseudun asukkaisiin. Viikonloppuisin ja koulujen loma-aikoina Hill View Farm toimii tukikohtana monille 8-14 -vuotiaille pojille, joiden vanhemmat ovat yleensä päiväpalkkaisia maatyöläisiä ja poissa kotoa. Pojat auttavat eläinhoitolan työntekijöitä ja samalla oppivat ymmärtämään eläimiä ja huolehtimaan niistä. He myös saavat päivittäin lämpimän aterian, jota he eivät usein kotonaan saisi.

Lähiseudun kylissä esiintyy köyhyyden takia yleisesti alkoholin ja muiden päihteiden runsasta käyttöä. Yhteys Hill View Farmiin auttaa poikia löytämään muita sisältöjä elämälleen ja auttaa ehkäisemään päihdeongelmia.

Hill View Farmin kautta jo yli 20 nuorta miestä kylän marginaaliryhmistä on saanut luotettavan ja mielekkään työpaikan koirien rokotus- ja sterilaatioprojekteissa. Monet pojat ihailevat näitä Hill View Farmilla työskenteleviä "animal handlereita", ja heidän haaveenaan on päästä isompana mukaan koirien rokotus- ja sterilaatiotiimiin.

Vapaaehtoiseksi Intiaan?


Hill View Farmin eläinhoitolassa vierailee vapaaehtoisina suomalaisia eläinlääketieteen opiskelijoita. Myös eräillä muilla eläinalan ammattilaisilla on tilaisuus päästä vapaaehtoisiksi paikan päälle. Tällä hetkellä etsitään hevosten kengityksen ammattilaisia, jotka olisivat halukkaita pitämään paikallisille hevosten omistajille kursseja kavioiden hoidosta, sekä hevostenkouluttajaa, jolla olisi kokemusta erityisesti nuorten ja/tai ongelmahevosten kouluttamisesta.

Edellytyksinä ovat englannin kielen taito ja halukkuus työskennellä toisessa kulttuurissa. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä suoraan Ilona Airikkala-Otteriin:

Ilonan meiliosoite

Pelastettuja hevosia hoitolassa
Muutamia IPAN:n pelastamista hevosista hoitolan tallipihalla.

Candy ja Wind
Koirahoitola
Hill View Farmilla hoidettavat koirat asuvat tilavissa kennelrakennuksissa, mistä ne pääsevät vapaasti laajoihin ulkotiloihin.


Animal handlereita
Yli 20 syrjäytymisvaarassa ollutta köyhien lähikylien nuorta miestä on saanut työpaikan ja toimeentulon
Hill View Farmilta tai WVS-/Mission Rabies -projekteista, jossa kyliä vapautetaan raivotaudista järjestelmällisillä koirien rokotuksilla. Hill View Farmilla vieraileville nuoremmille pojille (oikealla) heistä on tullut uusi roolimalli.

Koiria leikkimässä
Joillakin koirilla on tullessaan niin vaikeita luunmurtumia, että niiltä joudutaan amputoimaan raaja. Kolmijalkaisuudesta on yllättävän vähän haittaa koirien elämässä ja leikeissä, kuten Max (keskellä) osoittaa.


Pete-koira ja aasi
Yksi tiilitehtailta pelastetuista aaseista seurustelee entisen katukoiran Peten kanssa.


Terapiaratsastusta
Nigel Otter (oikealla) pitää terapiaratsastustuntia. Rajah-hevosen selässä yksi erityislapsista.
Takana avustamassa yksi lähikylien pojista, jotka osallistuvat eläinten hoitoon ja pääsevät myös
avustamaan terapiaratsastuksessa tukemalla niitä erityislapsia, joiden lihakset eivät riitä itsenäiseen istumiseen.

Bartsi ja yksi erityislapsista         Ooty ja yksi erityislapsista
Koirat Bartsi (vasemmalla) ja Ooty (oikealla) ovat pelastettuja, loukkaantuneina löydettyjä katukoiria,
jotka nyt kuntouduttuaan tarjoavat vammaisille lapsille eläinterapiaa lempeällä olemuksellaan.


Daisy
Daisy-koira (vaalea) pitää hellää rapsutustuokiota yhdelle kumppaneistaan.


Yhteystiedot