IPAN:n logo
India Project for
Animals and Nature

Pelastettuja hevosia laitumella
Etusivu          Näin IPAN toimii          Kummieläimet          Rabiesrokotukset          IPAN in English     
Ilona Airikkala-Otter ja tyttäret klinikan edessä
Ilona Airikkala-Otter ja tyttäret Emma ja Saara IPAN:n klinikan edessä Mavanallassa.


Pelastettuja koiria
Loukkaantuneina löydetyt kulkukoirat ja muut hoidokit saavat IPAN:n hoidossa uuden elämän.


Rabiesrokotus   
Koiranpennun rokotus
Kyläkoirien rabiesrokotuksilla IPAN pelastaa sekä ihmishenkiä että eläimiä. Monet Mavanallan kylan nuorista miehista ovat saaneet IPANin kautta tyopaikan Mission Rabies projekteissa ympari Intiaa. Hill View Farmin lahikylien raivotautirokotukset toteutetaan IPANin tukijoiden ja Mission Rabieksen yhteistyona.

Pojat harjaamassa Rakshaa
Tämä Raksha-niminen hevonen on yksi IPAN:n pelastamista kaltoinkohdelluista entisistä laukkaratsuista. Lähikylien köyhien perheiden pojat pääsevät osallistumaan eläinten hoitotyöhön, mikä on antanut monien elämälle uuden suunnan.Loukkaantunut norsu     Eläinambulanssi
Yllä vasemmalla: Yksi harvinaisemmista potilaista oli norsu, jonka kärsänpää oli katkennut, luultavasti salametsästäjien ansaan. Nigel Otter ja paikallinen eläinlääkäri löysivät sen lähellä kuolemaa, haavat pahoin tulehtuneina. Ruokinnan ja lääkityksen avulla se kuntoutui ja palasi luonnonvaraiseen elämään.
Yllä oikealla: Eläinambulanssi valmiina lähtöön.
IPAN (India Project for Animals and Nature) on Intiassa toimiva rekisteröity hyväntekeväisyysjärjestö.

Sen toimintaa johtavat suomalainen eläinlääkäri Ilona Airikkala-Otter ja hänen miehensä, intialainen eläinsuojeluvalvoja Nigel Otter.

Lue lisää Ilonan blogista

IPAN pelastaa

IPAN tarjoaa turvapaikan ja hoidon vuosittain sadoille eläimille klinikallaan Ottereiden kotitilalla Hill View Farmilla, Mavanallan kylassa Tamil Nadun osavaltiossa Intian eteläosassa.

Tavallisimpia ovat liikenneonnettomuuksissa loukkaantuneet kulkukoirat, pahoinpidellyt hevoset ja loppuun ajetut aasit. Ajoittain hoidossa on muitakin eläimiä, kissoista apinoihin.

Hoidon ja kuntoutuksen jälkeen osalle eläimistä löydetään uudet, vastuuntuntoiset kodit. Vakavimmin vammautuneista monet jäävät pysyvästi IPAN:n hoitoon.

Työ tehdään pitälti lahjoitusvaroin. Sinäkin voit auttaa ryhtymällä pienellä kuukausisummalla kummiksi pelastetulle koiralle tai hevoselle.

Rabiesrokotukset säästävät ihmishenkiä

IPAN:n kumppanijärjestön tarjoamat rabiesrokotukset ovat pelastaneet monien lasten, aikuisten ja koirien hengen. Sinäkin voit auttaa lahjoituksella, joka pitää yhden kokonaisen kylän turvassa rabiekselta.
 
IPAN auttaa lapsia ja nuoria

Olennainen osa Hill View Farmin elämää ja filosofiaa on yhteys lähiseudun asukkaisiin. Viikonloppuisin ja koulujen loma-aikoina Hill View Farm toimii tukikohtana monille 8-14 -vuotiaille pojille, joiden vanhemmat ovat yleensä päiväpalkkaisia maatyöläisiä ja poissa kotoa. Pojat auttavat eläinhoitolan työntekijöitä ja samalla oppivat ymmärtämään eläimiä ja huolehtimaan niistä. He myös saavat päivittäin lämpimän aterian, jota he eivät usein kotonaan saisi.

Lähiseudun kylissä esiintyy köyhyyden takia yleisesti alkoholin ja muiden päihteiden runsasta käyttöä. Yhteys Hill View Farmiin ja IPAN:iin auttaa poikia löytämään muita sisältöjä elämälleen ja auttaa ehkäisemään päihdeongelmia.

IPAN:n kautta jo yli 20 nuorta miestä kylän marginaaliryhmistä on saanut luotettavan ja mielekkään työpaikan koirien rokotus- ja sterilaatioprojekteissa. Monet pojat ihailevat näitä IPAN:illa työskenteleviä "animal handlereita", ja heidän haaveenaan on päästä isompana mukaan koirien rokotus- ja sterilaatiotiimiin.

Vapaaehtoiseksi Intiaan?


IPAN:n eläinhoitolassa vierailee vapaaehtoisina suomalaisia eläinlääketieteen opiskelijoita. Myös eräillä muilla eläinalan ammattilaisilla on tilaisuus päästä vapaaehtoisiksi paikan päälle. Tällä hetkellä etsitään hevosten kengityksen ammattilaisia, jotka olisivat halukkaita pitämään paikallisille hevosten omistajille kursseja kavioiden hoidosta, sekä hevostenkouluttajaa, jolla olisi kokemusta erityisesti nuorten ja/tai ongelmahevosten kouluttamisesta.

Edellytyksinä ovat englannin kielen taito ja halukkuus työskennellä toisessa kulttuurissa. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä suoraan Ilona Airikkala-Otteriin:

Ilonan meiliosoite

Pelastettuja hevosia hoitolassa
Muutamia IPAN:n pelastamista hevosista hoitolan tallipihalla.

Candy ja Wind
Candy-koira ja Wind-poni.
 
 
Koirahoitola
IPAN:n eläinhoitolassa Hill View Farmilla hoidettavat koirat asuvat tilavissa kennelrakennuksissa, mistä ne pääsevät vapaasti laajoihin ulkotiloihin.


Animal handlereita
Yli 20 syrjäytymisvaarassa ollutta köyhien lähikylien nuorta miestä on saanut työpaikan ja toimeentulon IPANilta tai WVS-/Mission Rabies -projekteista, jossa kyliä vapautetaan raivotaudista järjestelmällisillä koirien rokotuksilla. Hill View Farmilla vieraileville nuoremmille pojille (oikealla) heistä on tullut uusi roolimalli.

Koiria leikkimässä
Joillakin koirilla on tullessaan niin vaikeita luunmurtumia, että niiltä joudutaan amputoimaan raaja. Kolmijalkaisuudesta on yllättävän vähän haittaa koirien elämässä ja leikeissä, kuten Max (keskellä) osoittaa.


Pete-koira ja aasi
Yksi tiilitehtailta pelastetuista aaseista seurustelee entisen katukoiran Peten kanssa.


Terapiaratsastusta
Nigel Otter (oikealla) pitää terapiaratsastustuntia. Rajah-hevosen selässä yksi erityislapsista.
Takana avustamassa yksi lähikylien pojista, jotka osallistuvat eläinten hoitoon ja pääsevät myös
avustamaan terapiaratsastuksessa tukemalla niitä erityislapsia, joiden lihakset eivät riitä itsenäiseen istumiseen.


Bartsi ja yksi erityislapsista         Ooty ja yksi erityislapsista
Koirat Bartsi (vasemmalla) ja Ooty (oikealla) ovat pelastettuja, loukkaantuneina löydettyjä katukoiria,
jotka nyt kuntouduttuaan tarjoavat vammaisille lapsille eläinterapiaa lempeällä olemuksellaan.


Daisy
Daisy-koira (vaalea) pitää hellää rapsutustuokiota yhdelle kumppaneistaan.


Yhteystiedot